Menu

Re:Member forbrukslån

Re:Member er merkevaren til Enter Card AS, som tilbyr en rekke forbrukslån og kredittkort i Norge, Sverige og Danmark. Bak EnterCard står to store banker, nemlig Swedbank og Barclays.

Fordeler med Re:Member

Re:Member tilbyr både kredittkort, forbrukslån og et eget usikret lån som kan benyttes til refinansiering av eksisterende kredittkort- og forbruksgjeld. Den nominelle renten starter på 7,95% hvilket er blant markedets laveste, men som hos de aller fleste andre banker, vil renten du faktisk tilbys, variere ut fra størrelsen på lånet, størrelsen på din inntekt og hvor ordnet og solid din privatøkonomi er.

Etableringsgebyret for et forbrukslån hos Re:Member er 750kr, og termingebyret er 45kr. Begge deler er midt på treet, ikke blant markedets rimeligste, men lang fra blant de dyreste heller.

Som mange andre, tilbyr Re:Member en enkel søknadsprosess via et skjema på nettsidene deres. Svar på søknaden gis normalt innenfor et par timer, hvis du sender søknaden i vanlig arbeidstid, men med forbehold om at det trengs ekstra dokumentasjon, som kan forlenge søknadsbehandlingen. Legitimasjonskontroll og signering av låneavtalen kan gjøres med BankID, hvoretter lånet normalt er tilgjengelig på konto neste virkedag.

Med et kredittkort fra Re:Member får du automatisk tilgang til fordelsprogrammet RememberRewards, som gir deg såkalt «Cash-back» ved bruk av kortet hos mer enn 200 butikker og nettbutikker i Norge. Størrelsen på rabatt varierer fra butikk til butikk, fra 1-2% og helt opp til 25% i begrenset kampanjeperioder. RememberRewards tilbyr rabatt i flere kjente nettbutikker, som for eksempel Apple Store der du får 4% rabatt og Expedia.com, der du får helt opp til 12% cash-back.

Ulemper med Re:Member

Re:Member tilbyr bare lån fra 10.000kr. og oppover, er du på jakt etter et lite lån under denne summen, er denne banken derfor ikke et alternativ.  De tilbyr en maksimal avdragstid på inntil 12 år, hvilket er litt mindre enn flere konkurrenter. For de som har en anstrengt økonomi og ønsker å refinansiere flere forbrukslån og kredittkortgjeld med en relativt høy samlet sum, kan andre banker som tilbyr opp til 15 års avdragstid derfor kanskje være et bedre alternativ.

I motsetning til en rekke andre banker, gir Re:Member ikke mulighet for å utsette betalingen av avdrag i en eller flere måneder i året, så lenge lånet ellers er ajour. Dette gjør at du må betale avdrag, også rundt jul- og ferietider, der man kanskje normalt har behov for litt ekstra penger disponibelt.

Krav for å få innvilget forbrukslån hos Re:Member

I motsetning til mange andre aktører på det norske markedet, tilbyr Re:Member forbrukslån til personer helt ned til 18 år. Det er dog et krav at du har fast, registrert inntekt, men det er ikke noe minimumskrav til størrelsen på dette. Re:Member vurderer hver søknad individuelt, og ser din inntekt opp i mot ønsket lånebeløp og din økonomiske situasjon ellers. Har du lav årsinntekt å vise til, anbefales det, hvis mulig, å få en medsøker på lånet, for å øke sjansen for at lånet blir innvilget. Som hos de fleste andre tilbydere av forbrukslån i Norge, tilbyr heller ikke Re:Member lån til personer med en eller flere registrerte betalingsanmerkninger.