Menu

Lendo forbrukslån og refinansiering

Lendo er ingen tradisjonell bank som låner penger ut, men derimot en låneformidler som samarbeider med en rekke banker og finansinstitusjoner om å tilby forbrukslån, boliglån og refinansiering av gjeld og kredittkort. Når du sender en lånesøknad til Lendo, blir denne sendt videre til flere ulike banker, som gir et tilbud på lånet, og Lendo hjelper deg heretter med å velge det lånet som passer best til din økonomiske situasjon.

Bak Lendo står FINN.no som er eid av Shibsted, ett av Nordens største mediekonsern. De har eksistert i Sverige siden 2007, hvor de nå er den største låneformidleren i landet. Den norske avdelingen ble opprettet i 2011.

Fordeler med Lendo

Den store fordelen med Lendo er at du enkelt og helt kostnadsfritt kan innhente tilbud fra inntil ti banker, ved bare å fylle ut ett søknadsskjema. Lendo samarbeider med over 15 ulike banker på det norske markedet, inkludert flere av de mest kjente, som yA Bank, Santander Consumer Bank og Svea Finans.

Når du sender en søknad via nettsidene til Lendo, får du automatisk opprettet en konto. Når Lendo har videresendt lånesøknaden din til aktuelle banker, vil du automatisk få svar fra hver enkelt bank, etterhvert som de har behandlet søknaden din. Dette tar alt fra noen få minutter til et par dager. Banken sender svar på søknaden og et eventuelt lånetilbud direkte til Lendo, og du vil kunne se disse på «dine sider» på lendo.no. Når du mottar et nytt tilbud vil Lendo i tillegg varsle deg på epost og SMS. Alle tilbud du mottar vil være gyldige i 30 dager, slik at du i ro og mak kan sammenligne tilbudene og velge det som passer best for deg.

Ulemper med Lendo

Hvis din økonomiske situasjon avviker en del fra normalen, f.eks. hvis du på nåværende tidspunkt har lav eller ingen inntekt, men hvor du om relativt kort tid har utsikt til en bra og stabil fast innkomst, så vil du kanskje oppleve å få avslag på et forbrukslån hos banker der størsteparten av saksbehandlingen er automatisert. Hvis du derimot kontakter banken og legger frem din situasjon og sender nødvendig dokumentasjon, så er det ikke usannsynlig at du vil bli innvilget lånet, eller en individuell saksbehandling.

Når du benytter en lånemegler som Lendo, som videresender din søknad til flere banker, er det sannsynlig at du i større grad vil oppleve en automatisert saksbehandling, og risikoen for avslag er kanskje større enn om du søker direkte hos den enkelte banken. Hvis du får et avslag på din lånesøknad anbefales det å kontakte kundeservice hos Lendo. De har flere erfarne lånebehandlere ansatt, som kan hjelpe deg med søknaden din og veilede deg til hva du bør gjøre for å øke sjansen for å få en lånesøknad innvilget.

Krav for å få forbrukslån gjennom Lendo

Siden Lendo bare er en låneformidler og ikke direkte låner pengene ut, vil kravene for å få innvilget lån variere fra bank til bank. Lendo har dog noen minimumskrav som må være oppfylt, for at de i det hele tatt skal være villige til å hente inn lånetilbud på dine vegne.

Du må ha en alder på mellom 20 og 70 år og være norsk statsborger med fast bopel i Norge. Er du utenlandsk statsborger kan du i visse tilfeller også benytte Lendo, hvis du er folkeregistrert i Norge og har betalt skatt i landet de siste tre årene.  

Det kreves en minimum årsinntekt på 120.000kr., men kravet vil selvsagt være betydelig høyere for store lån. Som ellers i bransjen, liker heller ikke Lendo at du har betalingsanmerkninger og de foretar en kredittsjekk av alle kunder før de igangsetter innhentingen av lånetilbud.